Easy tomaat bladerdeeg pizza

Vroeger ging ik vaak naar Italië op vakantie. In elk dorp was er wel een bakker die plaat pizza verkocht.

Er stond in de bakkerij meestal een oudere vrouw achter de toonbank. Ik keek dan vol verwondering hoe zij de plaat pizza met een schaar knipte en aan haar klanten gaf.

Dit jaar gaan wij vanwege de bouw van ons droomhuis niet op vakantie. Ik probeer wel het vakantie gevoel een beetje te creereren om telkens iets te maken, wat ons doet denken aan een vakantie.

Om een beetje dat Italiaanse gevoel te krijgen, maak ik dan ook soms wel eens deze bladerdeeg pizza’s. Ze zijn snel gemaakt en samen met een kopje soep, een makkelijke maaltijd na een lange werkdag.

Ingrediënten

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 3 takjes Tijm
  • 15 blaadjes Basilicum
  • 4 tomaten
  • 1 bol mozzarela
  • Olijfolie of pizza olie

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Oven

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Was de tomaat en snij de tomaat in plakjes.

Stap 3

Haal de velletjes van de bladerdeeg af en leg de bladerdeeg op de ovenplaat.

Stap 4

Bestrijk de bladerdeeg met pizza olie of olijfolie.

Stap 5

Snij de basilicum fijn en strooi de basilicum over de bladerdeeg.

Stap 6

Haal de blaadjes van de tijm en bestrooi het over de bladerdeeg.

Stap 7

Leg de plakjes tomaat op de bladerdeeg.

Stap 8

Pluk de mozzarella en verdeel dit over de bladerdeeg.

Stap 9

Bak de bladerdeeg pizza’s af op 200 graden, 15 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *