Verwen jezelf met een Indonesische broodje kip

Als het om lunch gaat, ben ik altijd op zoek naar iets dat snel te maken is maar toch speciaal aanvoelt. Een gewone boterham? Daar maak je mij niet blij mee. Maar een knapperig broodje, belegd met malse kip en een explosie van Indonesische smaken? Dát is waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Dit recept is niet alleen makkelijk, maar brengt je ook een beetje vakantiegevoel op een doodgewone dag. Dit broodje is ideaal voor een lunch, picknick of zelfs een lichte avondmaaltijd.

Ben je er klaar voor? Laten we aan de slag gaan!

Dit recept is voor 4 broodjes

Ingrediënten

  • 500 g kipfiletblokjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 Surinaamse puntjes of pistoletjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sambal oelek 
  • ½  komkommer
  • Seroendeng 

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes 
  • Rasp 
  • Mengschaal
  • Vershoudfolie

Stap 1

Snipper de sjalot en rasp de gember en de teentjes knoflook.  

Stap 2

Meng in een kom de sjalot, gember, knoflook, sambal, ketjap manis, sojasaus, limoensap en suiker. Voeg de kip toe en laat deze minimaal 15 minuten marineren.

Stap 3

Verhit de olie in de pan en bak de kip goudbruin. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en laat de kip nog 10 minuten sudderen. 

Stap 4

Snij de komkommer in dunne plankjes. 

Stap 5

Verdeel de plakjes komkommers en kip over de broodjes. Bestrooi de kip met seroendeng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *