Zalm wellington

Dit recept is komt bij ons vaak op tafel. Het is makkelijk en snel, maar vooral heel erg lekker. 

Voor het serveren maak ik de borden op en snij ik de zalm wellington in twee stukken. De kleuren die je ziet zijn alleen al een genot.  

Wil je zelf pesto maken, klik dan hier.

Dit recept is voor 4 personen. 

Ingrediënt

  • 2 stukken zalm  
  • 1 rol verse bladerdeeg  
  • 1 eetlepel roomkaas 
  • 1 eetlepel pesto  
  • 2 eetlepels provinciale kruiden  
  • Snufje peper 
  • Snufje zout 
  • 1 ei 

Overige benodigdheden

  • Oven  
  • Bakplaat  
  • Bakpapier 
  • 2 schaaltjes  
  • 1 lepel  
  • 1 vork  

Stap 1  

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Stap 2  

Kruid de zalm met de provinciale kruiden, peper en het zout.  

Stap 3  

Meng de roomkaas en pesto in een schaaltje met de lepel.  

Stap 4  

Snij het bladerdeeg in 2 delen.  

Stap 5  

Prik gaatjes op de plaats waar de zalm komt te liggen.  

Stap 6  

Smeer over de gaatjes het mengsel met roomkaas.  

Stap 7  

Leg de zalm op het mengsel.  

Stap 8  

Vouw het bladerdeeg dicht en duw de randen aan met de vork.  

Stap 9  

Kluts het ei en smeer met de bakkwast het bladerdeeg in.  

Stap 10  

Bak de zalm af op 200 graden, 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *