De laatste jaren eten wij steeds vaker vegetarisch. Met de feestdagen willen wij iets feestelijks op tafel. Deze vegetarische wellington vol groente omhuld door knapperige bladerdeeg, is daar perfect voor. Je kan het recept van tevoren maken en later afbakken.
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Tip: serveer er een salade bij.
Ingrediënt
- 150 gram zoete aardappels
- 60 gram crème fraîche
- 4 wortelen
- 1 rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- 70 gram zongedroogde tomaten
- 70 gram doperwten
- 150 spinazie
- 150 gram feta
- 1 pakje vegetarisch gehakt
- 1 ei
- 1 rol bladerdeeg
- 2 eetlepels Peterselie
- 2 eetlepels Bieslook
- 1 theelepel cayennepeper
- Snufje zout
Overige benodigdheden
- Oven
- Cakeblik
- Bakpapier
- Vergiet
- Bakkwast
- Vork
- Garden
- Schaaltje
- Wok pan
- Kookpan
- Snijplank
- Mes


Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden
Stap 2
Schil de zoete aardappel en snij de zoete aardappels in kleine stukjes.
Stap 3
Kook de zoete aardappels 10 minuten in ruim kokend water. Giet na 10 minuten de zoete aardappel af.
Stap 4
Mix met de staafmixer de zoete aardappel met crème fraîche glad.
Stap 5
Maak de knoflook, ui en wortels schoon.
Stap 6
Snij de uien, knoflook, wortel en paprika in kleine stukjes.
Stap 7
Fruit de ui en knoflook.
Stap 8
Voeg de stukjes wortel en paprika toe en roerbak dit 10 minuten.
Stap 9
Voeg de zongedroogde tomaten, doperwten en spinazie toe en bak dit nog 5 minuten mee.
Stap 10
Giet de groente af.
Stap 11
Bak het vegetarisch gehakt 5 minuten.
Stap 12
Snij de feta in kleine blokjes.
Stap 13
Meng de groente, het gehakt, de feta blokjes, peterselie, bieslook en zoete aardappel met crème fraîche door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Stap 14
Leg het bakpapier in jouw cakevorm. Kluts het ei.
Stap 15
Leg het bladerdeeg in de cakevorm. Prik met de vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Vul vervolgens het bladerdeeg met het mengsel. Vouw het bladerdeeg dicht, zodat je een dicht pakketje krijgt. Smeer de bovenzijde van het bladerdeeg in met het geklutste ei.
Stap 16
Bak de vegetarische wellington af op 200 graden, 30 minuten.
Tip: Wanneer de vegetarische wellington te donker wordt, dek hem dan af met aluminium folie.

 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
			 
			 
			 
			