Vegetarische wellington

De laatste jaren eten wij steeds vaker vegetarisch. Met de feestdagen willen wij iets feestelijks op tafel. Deze vegetarische wellington vol groente omhuld door knapperige bladerdeeg, is daar perfect voor. Je kan het recept van tevoren maken en later afbakken.  

Dit recept is geschikt voor 4 personen.  

Tip: serveer er een salade bij. 

Ingrediënt

  • 150 gram zoete aardappels 
  • 60 gram crème fraîche 
  • 4 wortelen   
  • 1 rode paprika  
  • 3 tenen knoflook 
  • 2 uien  
  • 70 gram zongedroogde tomaten  
  • 70 gram doperwten 
  • 150 spinazie 
  • 150 gram feta 
  • 1 pakje vegetarisch gehakt  
  • 1 ei 
  • 1 rol bladerdeeg  
  • 2 eetlepels Peterselie  
  • 2 eetlepels Bieslook  
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout  

Overige benodigdheden

  • Oven 
  • Cakeblik 
  • Bakpapier 
  • Vergiet  
  • Bakkwast 
  • Vork  
  • Garden  
  • Schaaltje  
  • Wok pan  
  • Kookpan  
  • Snijplank  
  • Mes 

Stap 1  

Verwarm de oven voor op 220 graden  

Stap 2 

Schil de zoete aardappel en snij de zoete aardappels in kleine stukjes.  

Stap 3 

Kook de zoete aardappels 10 minuten in ruim kokend water. Giet na 10 minuten de zoete aardappel af.  

Stap 4 

Mix met de staafmixer de zoete aardappel met crème fraîche glad. 

Stap 5 

Maak de knoflook, ui en wortels schoon.  

Stap 6 

Snij de uien, knoflook, wortel en paprika in kleine stukjes.  

Stap 7 

Fruit de ui en knoflook.  

Stap 8 

Voeg de stukjes wortel en paprika toe en roerbak dit 10 minuten.  

Stap 9 

Voeg de zongedroogde tomaten, doperwten en spinazie toe en bak dit nog 5 minuten mee.  

Stap 10  

Giet de groente af.  

Stap 11 

Bak het vegetarisch gehakt 5 minuten.  

Stap 12 

Snij de feta in kleine blokjes.  

Stap 13 

Meng de groente, het gehakt, de feta blokjes, peterselie, bieslook en zoete aardappel met crème fraîche  door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

Stap 14  

Leg het bakpapier in jouw cakevorm. Kluts het ei.  

Stap 15  

Leg het bladerdeeg in de cakevorm. Prik met de vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Vul vervolgens het bladerdeeg met het mengsel. Vouw het bladerdeeg dicht, zodat je een dicht pakketje krijgt. Smeer de bovenzijde van het bladerdeeg in met het geklutste ei.  

Stap 16 

Bak de vegetarische wellington af op 200 graden, 30 minuten. 

Tip: Wanneer de vegetarische wellington te donker wordt, dek hem dan af met aluminium folie.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *