Het weekend is begonnen en dan hebben wij altijd een avond dat wij hapjes eten en spelletjes spelen of netflixen.
Voor dit recept maakt het niet uit welke pompoen je gebruikt. Wij hebben zelf pompoenen in de moestuin die gebruik ik voor dit recept. Haal je jouw pompoen uit de supermarkt was dan je pompoen goed.
Ingrediënt
- 500 gram pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram oude kaas
- 80 gram walnoten
- Olijfolie extra vierge

Benodigdheden
- Keukenmachine
- Kookpan
- Scherp mes
- Snijplank vergiet



Stap 1
Snij de pompoen in kleine stukjes.
Stap 2
Pak de kookpan en doe de stukjes pompoen in de pan. Voeg water in de pan er bij toe, zorg dat de pompoen 2/3 onder water staat. Kook de stukjes 10 minuten en giet de pompoenstukjes af.
Stap 3
Ontvel de knoflook.
Stap 4
Pak de keukenmachine erbij en voeg de walnoten toe. Hak eerst de walnoten fijn.
Stap 5
Voeg alle ingrediënten toe aan de walnoten in de keukenmachine en maal dit tot gladden massa.

Stap 6
De pompoen pesto is af. Serveer je pompoen pesto in een mooi schaaltje. Heb je nog veel pompoen pesto over doe dit in een potje en schenk het potje met 1 mm boven de pesto af met olijfolie. Het potje kun je bewaren in de koelkast en is nog een maand houdbaar.