Duik mee in de wereld van culinaire eenvoud en ontdek het plezier van het bereiden van een moeiteloze, smaakvolle maaltijd met kip. Kip, een van de meest veelzijdige ingrediënten, vormt de basis van talloze gerechten en past bij vrijwel alles. In deze blog deel ik een heerlijk recept voor gevulde Italiaanse kipfilet, een gerecht dat niet alleen eenvoudig te bereiden is maar er ook feestelijk uitziet. Verwen je smaakpapillen met de authentieke smaken van Italië terwijl je geniet van de ongecompliceerde schoonheid van zelfgemaakte kip gerechten.
Wil je zelf pesto maken, klik dan hier.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënt
- 2 kipfilets
- 125 gram mozzarella bollen
- 70 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel pesto
- 4 plakken serranoham
- 2 Cherrytomaten
- 4 blaadjes basilicum
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Snijplank
- Mes
- 4 saté prikkers
- Staafmixer




Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Rijg aan de saté prikker een blaadje basilicum, bolletje mozzarella en tomaat. Herhaal dit tot alle 4 saté prikkers klaar zijn. Leg de saté prikkers weg in de koelkast.
Stap 3
Haal de witte stukjes van de kipfilet af. Snij beide kipfilets in 2 stukken. Snij alle 4 de stukken kipfilet horizontaal in.
Stap 4
Mix met de staafmixer de zongedroogde tomaten, pesto en mozzarella tot een glad mengsel.
Stap 5
Smeer het mengsel in de gleuf van de kipfilet. Rol een plakje serranoham om elke gevulde kipfilet.
Stap 6
Leg de kipfilet in een oven schaal en bak de kipfilet af op 200 graden, 20 minuten.
Stap 7
Prik de saté prikkers voor het serveren in de kipfilet.
