Nacho schotel

We hebben even moeten wachten, maar zaterdag gaat het dan echt gebeuren. Ik heb het natuurlijk over het songfestival.  

Lekker heel de avond vanaf de bank kijken naar de meest fantastische en meest verschrikkelijke optredens. I love it.  

Bij een avond als deze hoort natuurlijk makkelijk comfort food. Lekker met zijn alle op de bank ploffen en af en toe wat snacken. Met deze nacho schotel komt iedereen, deze avond door.  

Let op! Gebruik je rundvlees, varkens of half om half gehakt, sla dan stap 5 over.  

Ingrediënten

  • 300 gram (Vegetarisch) Gehakt 
  • 300 gram mais, 1 blikje 
  • 200 gram Nacho chips naturel  
  • 125 gram crème fraîche
  • 80 gram geraspte kaas 
  • 28 gram taco kruiden, 1 zakje 
  • 8 tomaten 
  • 2 rode ui 
  • 1 Limoen 
  • 1 Zoete aardappel 
  • 1 Groene Jalapeño
  • 1 Oranje paprika 
  • Olijfolie 

Benodigdheden 

  • Oven 
  • Ovenschaal 
  • Snijplank  
  • Mes  
  • Meerdere bakjes  
  • Kookpan  
  • Vergiet  

Stap 1  

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Stap 2 

Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes.  

Stap 3 

Vul de kookpan met water en kook de zoete aardappels 10 minuten. Giet ze vervolgens af.  

Stap 4 

Snij 4 tomaten en 1 rode ui fijn. Snij de Jalapeño in dunne ringetjes. Hou je niet van pittig eten of eten kinderen mee verwijder dan wel de zaadlijster van de Jalapeño. 

Stap 5  

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan.  

Stap 5 

Bak het gehakt goudbruin. Voeg vervolgens de tomaten, ui en mais toe en roer alles goed door.

Stap 6 

Voeg de zoete aardappels en taco kruiden toe en laat dit 10 minuten pruttelen.  

Stap 8 

Snij de overige tomaten en ui in kleine blokjes.  

Stap 9 

Snij de limoen door de helft en laat 1 helft staan.  

Stap 10 

Meng de tomaten en uien blokjes samen en knijp de halve limoen uit en roer alles nogmaals door.  

Stap 11 

Verdeel een deel van de nacho’s oven de ovenschaal, schep wat van het gehaktmengsel hierover. Herhaal dit tot de ovenschaal vol zit en bestrooi de ovenkant met de Jalapeño snij de overige tomaten en ui in kleine blokjes.  

Stap 9 

Snij de limoen door de helft en laat 1 helft staan.  

Stap 10 

Meng de tomaten en uien blokjes samen en knijp de halve limoen uit en roer alles nogmaals door.  

Stap 11 

Verdeel een deel van de nacho’s oven de ovenschaal, schep wat van het gehaktmengsel hierover. Herhaal dit tot de ovenschaal vol zit en bestrooi de ovenkant met de Jalapeño plakjes en geraspte kaas.  

Stap 12

Bak de nacho’s af 8 minuten op 200 graden.

Stap 13

Snij het overgebleven stuk limoen in partjes.

Stap 14

Schep de crème fraîche in schaaltjes en garneer de schaaltjes af met een partje limoen.

Stap 15

Schep de tomaten salsa in schaaltjes.

Stap 16

Zet de nacho’s en de schaaltjes met crème fraîche en tomaten salsa op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *