Zo nu en dan heb ik behoefte aan comfort food. Dan heb ik geen zin om te koken en wil je snel en lekker eten.
Deze heerlijke pesto pasta staat binnen een half uur op tafel.
Het is erg lekker met de gevulde italiaanse kip. Het recept voor de gevulde italiaanse kip vind je hier.
Wil je zelf je pesto maken, klik dan hier voor het recept.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënt
- 1 stronk broccoli
- 250 gram verse pasta
- 125 ml kookroom
- 3 eetlepels pesto
- 70 gram pijnboompitten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
Overige benodigdheden
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Vergiet

Stap 1
Snij de broccoli in stukjes, snij ook de stronk mee.
Stap 2
Kook de broccoli 8 minuten in ruim kokend water.
Stap 3
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Wanneer de pijnboompitjes goud bruin zijn en laat de pijnboompitten afkoelen op een bord.
Stap 4
Kook de pasta volgens het voorschrift van de verpakking. Wanneer de pasta klaar is giet de pasta af.
Stap 5
Snij de ui en knoflook fijn.
Stap 6
Verhit een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Stap 7
Voeg de pasta en broccoli toe in de koekenpan.
Stap 8
Voeg de kookroom, pesto en pijnboompitten toe en roer alles goed door.
