Courgette soep

Sinds wij een moestuin hebben, zaai ik een plant jaarlijks. Namelijk een courgette plant, in mijn ogen de meest dankbare plant die je kunt hebben. Elk jaar hebben wij zoveel courgette dat wij het uitdelen aan iedereen die wij kennen. Niet alleen als courgette, maar ook als heerlijke soep.  

Dit recept is voor 4 personen.

Tip; Soep over, in de koelkast kun je deze soep nog 3 dagen in een afgesloten bak bewaren.  In de vriezer blijft deze soep nog 3 maanden goed.

Ingrediënten

  • 500 ml water 
  • 200 ml slagroom 
  • 2 courgette 
  • 2 uien  
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels mosterd 
  • 2 eetlepels paprika poeder 
  • 1 groente bouillon blokje 
  • Olijfolie 
  • Peper 
  • Zout  

Benodigdheden 

  • Soeppan 
  • Staafmixer 
  • Scherp mes 
  • Snijplank  
  • Knoflookpers 

Stap 1 

Snij de ui in kleine stukjes 

Stap 2 

Verhit wat olie in de pan.  

Stap 3 

Fruit de ui in de pan tot deze glazig ziet.  

Stap 4 

Pers de knoflook uit boven de pan en bak dit nog even mee.  

Stap 5 

Snij de courgette in blokjes en voeg de blokjes toe in de pan.  

Stap 6 

Voeg de paprikapoeder en mosterd toe in de pan en bak alles ongeveer 3 minuten.  

Stap 7 

Voeg de slagroom en het water toe aan de pan.  

Stap 8  

Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.  

Stap 9  

Mix de soep met de staafmixer glad.  

Stap 10  

Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. 

Tip; Serveer de soep met uitgebakken spekjes, gerookte zalmsnippers, pijnboompitjes, kiemgroente, croutons of brood.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *