Sinds kort probeer ik steeds vaker veganistisch te eten. Ik ben vaak op zoek naar heerlijke vegan alternatieven voor mijn favoriete gerechten. Een van die gerechten is het iconische La Place broodje roomkaas. Dit broodje heeft altijd een bijzondere betekenis gehad voor mij, vooral op mijn verjaardag, omdat het me terugvoert naar kostbare herinneringen aan winkelen in Rotterdam met mijn stiefmoeder, Henny.
Henny en ik deelden niet alleen een liefde voor winkelen, maar ook voor lekker eten. Na onze shop avonturen was een bezoek aan La Place een vast ritueel. Het broodje roomkaas was onze ultieme romige en , hartige traktatie.
Helaas is Henny niet meer onder ons. Om de herinneringen aan haar levend te maak ik vandaag dan ook een heerlijke veganistische versie van het La Place broodje roomkaas. Het is een eerbetoon aan onze bijzondere momenten samen en een manier om mijn liefde voor haar te koesteren, zelfs als ze er niet meer is.
Ingrediënten
- 120 gram plantaardige roomkaas
- 15 gram have fraiche
- 10 gram bieslook
- 5 gram peterselie
- 1 broodje naar keuze
- Peper

Benodigdheden
- Schaaltje
- Snijplank
- Mes
Stap 1
Snij de bieslook en peterselie fijn.

Stap 2
Meng de roomkaas, haver fraiche, bieslook en peterselie door elkaar en voeg peper naar smaak toe.

Stap 3
Snij het broodje open en smeer de roomkaas erop. De overgebleven roomkaas kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren.
