Spruitjesstamppot met een twist

Het koude weer is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is voor comfort food dat je van binnenuit verwarmt. Een van de meest geliefde Nederlandse wintergerechten is stamppot. In deze blog heb ik dan ook een onwijs lekker recept voor een heerlijke winterklassieker, namelijk spruitjesstamppot met een twist.Het is een hartverwarmend gerecht dat je niet alleen opwarmt op koude dagen, maar ook je smaakpapillen verrast.

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 500 gram spruitjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 g spekjes 
  • 2 runderworsten 
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 appels 
  • 1 groentebouillonblokje 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Snufje nootmuskaat

Benodigdheden

  • Stoofpan
  • 2 Koekenpannen
  • Snijplank 
  • Dunschiller
  • Mes
  • Bord
  • Keukenpapier
  • Vergiet

Stap 1

Schil de aardappels, winterpeen en pastinaak en snij deze in stukjes. 

Stap 2

Voeg de aardappels, winterpeen, pastinaak en groentebouillonblokje toe aan de stoofpan en schenk er water bij zodat de groente onder water staat. Laat het 15 minuten zachtjes doorkoken

Stap 3

Bak de spekjes uit. Leg twee velletjes keukenpapier op het bord en leg de uitgebakken spekjes op het bord. 

Stap 4

Bak de runderworsten tot ze gaar zijn. 

Stap 5

Snij de rode uien in halve ringen.

Stap 6

Snij de appel in blokjes

Stap 7

Bak de ui en appel ongeveer 3 minuten.

Stap 8

Maak de spruitjes schoon. Dit doe je door de onderkant en de buitenste blaadjes te verwijderen. Voeg de spruitjes toe aan de hapjespan en kook de spruitjes nog 7 minuten mee. 

Stap 9

Giet de hapjespan af. Voeg de melk, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe aan de pan en stamp alles. 

Stap 10

Voeg de gebakken uien, appels en spekjes toe aan de stamppot en meng dit met de stamppot. 

Stap 11 

Serveer de stamppot met de runderworst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *