Een gezonde, voedzame en heerlijke soep uit de Indonesische keuken. Voor saoto mag je mij uit bed halen. Het is mijn guilty pleasure onder de soep recepten.
Mocht je het nog nooit hebben gegeten, zou ik gelijk aan de slag gaan in de keuken. Saoto soep is een combinatie van kippen en groentesoep die goed gekruid is.
Dit recept is goed voor 12 kopjes soep.
Tip De bouillon kun je van tevoren maken, zo trekken de smaken nog meer in de soep. Mocht je te veel soep hebben gemaakt, de bouillon kun je goed invriezen. De soep kun je twee dagen in de koelkast bewaren en drie maanden in de vriezer.
Ingrediënten bouillon
- 10 pimentballetjes
- 6 groente bouillonblokjes
- 4 cm gember
- 3 liter water
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels citroengras
- 2 kippenbouten
- 2 uien
- 1 eetlepel nootmuskaat
- 1 bos bleekselderij
Ingrediënten vulling
- 700 gram gekookte Basmati rijst
- 250 gram taugé
- 12 gekookte eieren
- Ketjap Manis
- Gefrituurde uitjes
- Rode peper in ringetjes
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Soeppan
- Knoflookpers
- Soepkom
- Schaaltjes


Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Snij de bleekselderij in dunne reepjes. Bewaar de fijngesneden bladeren, deze kun je aan het einde gebruiken als garnering.
Stap 3
Pers de knoflook uit.
Stap 4
Fruit de ui in de soeppan tot deze glazig zien. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak dit 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg de overige ingrediënten voor de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep koken en zet het vuur lager, laat de soep nog 1 uur pruttelen.
Stap 6
Haal de kippenbouten uit de pan. Verwijder het vel en bot. Scheur het vlees in stukjes en doe dit terug in de pan.
Stap 7
Verwijder de stengels citroengras.
Stap 8
Schep de rijst in de soepkom en schenk de bouillon eroverheen. Serveer de garnering in apart in schaaltjes erbij, zo kan iedereen de soep naar wens maken.