Niets lekkerder om je weekend te beginnen met uitslapen en bij het ontbijt wat lekker te eten. Alhoewel als wij niet gepland hebben wordt het ontbijt een brunch, maar ook daarvan maken wij een feestje.
Normaal is Philippe zo lief om in het weekend een ontbijtje te maken. Als ik eerder wakker ben verras ik Philippe ook graag.
Zo ook met deze heerlijke appel kaneel broodjes. Pas wel op dat je ze niet direct als ze uit de oven zijn eet, ze zijn dan nog erg warm.
Ingrediënten
- 1 rol verse bladerdeeg
- 1 appel
- 2 theelepels kaneel
- 3 eetlepels suiker
Benodigdheden
- Steelpan
- Aardappelschilmes
- Staafmixer
- Snijplank
- Ovenplaat
- Bakpapier
- Oven

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Schil de appel en verwijder het klokkenhuis.
Stap 3
Snij de appel in kleine blokjes.
Stap 4
Verwarm de appel in de steelpan. Wanneer de appelstukjes zacht voelen, voeg je de suiker en kaneel toe. Laat dit 3 minuten pruttelen.
Stap 5
Haal de steelpan van en mix alles met de staafmixer glad.
Stap 6
Rol de bladerdeeg rol uit en verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Stap 7
Rol de bladerdeeg voorzichtig op en snij stukjes van ongeveer 3 cm.
Stap 8
Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel de rolletjes hierop.
Stap 9
Bak de appel kaneelbroodjes af op 200 graden, 30 minuten.

 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
			 
			 
			 
			