Zuurkoolstrudel

Met deze zuurkoolstrudel waan je jezelf zo in Oostenrijk. Een heerlijke en echt winterse maaltijd met zuurkool.

Het fijne aan dit gerecht is dat het ook nog in bijna elk dieet past. Waarschijnlijk na het eten van deze strudel word het net zo’n hit bij jou als bij ons thuis. Dan moet ik alleen nog een ding zeggen ‘Guten Appetit’ ofterwijl eet smakelijk.

Tip: Zelf hou ik heel erg van het zuur. Heb jij eters erbij die niet zo van zuur houden, voeg dan 2 eetlepels appelmoes toe.  

Dit recept is voor 4 personen.  

Ingrediënt

  • 500 gram zuurkool 
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 magere rookworst 
  • 2 eetlepels mosterd  
  • 1 eetlepel amandelmeel 
  • 1 ei  

Overige benodigdheden 

  • Oven  
  • Bakpapier 
  • Mes  
  • Eetlepel 
  • Pan 
  • Schaaltje  
  • Garde
  • Bakkwast 
  • Kom  

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Stap 2 

Kook de rookworst volgens de voorschriften. 

Stap 3 

Snij de rookworst in plakjes. 

Stap 4 

Doe de zuurkool, rookworst en mosterd in een kom en meng het door elkaar.  

Stap 4  

Rol het bladerdeeg uit en snij de bladerdeeg 7 cm in en herhaal dit om de 3 cm, zodat er allemaal stroken ontstaan.  

Stap 5 

Vul de middenstrook van het bladerdeeg met het zuurkool mengsel. 

Stap 6 

Sla de stroken om en om over elkaar. 

Stap 7 

Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.  

Stap 8 

Bak de zuurkool strudel af op 200 graden, 25 minuten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *