Vandaag was ik weer druk in mijn moestuin, waar ik met trots een overvloed aan verse tomaten heb geoogst. Met deze prachtige tomaten in mijn handen, kan ik nauwelijks wachten om een heerlijke tomatensoep met mozzarella te bereiden. Dit gerecht is een ware smaakbeleving, waarbij de volle, hartige smaak van de tomatensoep perfect harmonieert met de romige mozzarella. Of je nu hunkert naar comfortfood of een snelle en smaakvolle maaltijd wilt bereiden , tomatensoep met mozzarella is altijd een gegarandeerd succes. Dus trek je schort aan en duik met mij de keuken in.
Dit recept is voor 6 koppen soep.
Ingrediënten
- 750 ml water
- 750 gram tomaten
- 260 gram mini mozzarella
- 3 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 eetlepel gedroogd tijm
- 1 paddenstoel bouillonblokje
- 1 groente bouillonblokje
- 1 eetlepel plantaardige olie

Benodigdheden
- soeppan
- staafmixer
- snijplank
- mes
- dunschiller

Stap 1
Maak de groente schoon en snij alles in stukjes.

Stap 2
Verhit de olie in de pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de tijm toe.

Stap 3
Voeg de tomatenpuree toe en bak het 2 minuten mee.

Stap 4
Voeg de in stukjes gesneden tomaat en winterpeen toe en bak ze nog 3 minuten mee

Stap 5
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Kook de soep 15 minuten door en pureer de soep glad.

Stap 6
Schenk de soep in de soepkommen en verdeel de mozzarella over de soepkommen.
