Een feest van smaken met gegratineerde witlof

Witlof, een groente die ik eerlijk gezegd niet lekker vond, maar mijn vriendin Oda veranderde mijn mening met haar overheerlijke ovenschotel. Gesmolten kaas maakte het verschil! In deze blog deel ik dan ook een smakelijke recept voor gegratineerde witlof, geïnspireerd door Oda’s keukenmagie. Een recept dat zelfs mensen die witlof niet zo lekker vinden erg gaan waarderen.

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 100 gram geraspte belegen kaas 
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 4 stronkjes witlof
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Snufje nootmuskaat

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal 
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Garde
  • Snijplank
  • Mes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210°C.

Stap 2

Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en verwijder eventueel lelijke bladeren.

Stap 3

Kook de witlofstronkjes in ongeveer 15 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze droog.

Stap 4

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken.

Stap 5

Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de saus en roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 6

Leg de witlofstronkjes in de ovenschaal.

Stap 7

Giet de kaassaus over de witlof. Strooi de resterende geraspte kaas over de top.Bak de gegratineerde witlof af 20 minuten op 200°C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *