Geroosterde tomatensoep met basilicumroom

Aan het einde van de zomer worden we altijd overladen met een overvloed aan tomaten uit onze moestuin. Dat betekent dat het weer tijd is om veel pastasaus, tomatenchutney en natuurlijk mijn persoonlijke favoriet tomatensoep te maken.

In deze blog deel ik een heerlijk recept voor geroosterde tomatensoep met basilicumroom. Dit recept is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar is ook een smaakvolle traktatie voor je smaakpapillen.

Dus haal je schort tevoorschijn en maak deze eenvoudige, maar verrukkelijke geroosterde tomatensoep.

Ingrediënten voor de soep

  • 12 cherrytomaten
  • 4 tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen 
  • 1 liter water
  • 1 blikje tomatenpuree

Ingrediënten voor de basilicumroom

  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

Benodigdheden

  • Pan
  • Schaaltje
  • Lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Dunschiller 
  • Staafmixer

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de cherrytomaten, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met gedroogde basilicum. Rooster ze gedurende 20 minuten in de oven.

Stap 2

Snipper de ui en knoflook. Schil de winterpeen en snij de winterpeen in plakjes. Snij de tomaten in stukjes. 

Stap 3

Verhit olijfolie in een pan. Roer de tomatenpuree gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe, bak kort mee. Meng de winterpeen en tomatenblokjes erdoor en bak nog 5 minuten. Voeg ten slotte de groentebouillonblokjes toe en giet het water erbij.

Stap 4

Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken en pureer daarna de soep glad.

Stap 5

Meng de gedroogde basilicum door de kookroom.

Stap 6

Schenk de soep in de kom en garneer de soep af met de kookroom en cherrytomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *