Vandaag deel ik een heerlijk lenterecept namelijk, groene asperge, Pappardelle met garnalen en romige roomkaas. De frisse smaak van de asperges, samen met de romige textuur van de roomkaas, maken dit gerecht perfect voor het lentegevoel op je bord. Laten we samen de keuken induiken en genieten van deze eenvoudige, smaakvolle maaltijd.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 400 gram gepelde garnalen
- 250 gram Pappardelle
- 200 gram groene asperges
- 200 g roomkaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 ui
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde dille
- Snufje peper
- Snufje zout
- Olijfolie

Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
- Snijplank
- Mes
- Vergiet
- Schaaltje

Stap 1
Kook de pappardelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Stap 2
Marineer de garnalen met peterselie en dille.

Stap 3
Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges door ze af te snijden.

Stap 4
Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze glazig.Voeg de groene asperges toe aan de pan en bak ze tot ze beetgaar zijn.

Stap 5
Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze roze en gaar zijn.Voeg de roomkaas toe aan de pan en roer goed door tot alles goed gemengd is en de saus romig is.Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 6
Voeg de gekookte Pappardelle toe aan de saus en meng goed door.
