Eenvoudige en gezonden zuurkool ovenschotel

Meestal maak ik een weekplanning voor wat wij gaan eten. Sommige weken zijn zo druk en worden wij echt geleefd.

Het voordeel van dit gerecht is dat je als je een rustige dag heb, dit gerecht alvast kan maken. Dan bak ik het alleen nog af op de dag dat wij het gaan eten.

Wij eten zelf zoveel mogelijk vegetarisch en ik gebruik voor dit gerecht vegetarische spekreepjes. Mocht je vlees eten, neem dan magere spekreepjes. Eet je veganistisch laat de spekreepjes weg en laat stap 3 en 8 weg. Vervang het melk voor een beetje kookvocht van je aardappels.

Ingrediënten

  • Gekruiden zuurkool
  • 600 gram aardappels
  • (vegetarische) gerookte spek reepjes.
  • Melk
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel mosterd

Benodigdheden

  • Oven
  • Aardappelstamper
  • Ovenschaal
  • Vergiet

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden

Stap 2

Schil de aardappels en kook deze 20 minuten.

Stap 3

Bak de spekjes tot ze krokant zijn.

Stap 4

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet

Stap 5

Leg de uitgelekte zuurkool in de ovenschaal

Stap 6

Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan.

Stap 7

Voeg de peterselie, melk, nootmuskaat en mosterd toe aan de aardappels.Stamp de aardappels fijn tot puree. Proef de puree en voeg naar smaak peper en zout toe.

Stap 8

Verdeel de uitgebakken spekreepjes over de zuurkool.

Stap 9

Verdeel de aardappelpuree over de spekreepjes en zuurkool. Duw de puree aan, dit hoeft niet helemaal glad te zijn.

Stap 10

Bak de zuurkool schotel af op 180 graden 40 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *