Niets gaat boven een heerlijke verse pasta. Voor mij valt of staat een pasta gerecht met de smaak van de pasta.
Als je verse pasta maakt proef je echt het verschil. Je kunt ook eenvoudig de pasta aanpassen aan de smaken van de saus. Zo kun je de kruiden van de saus door de pasta draaien, zodat de pasta en de saus elkaar versterken.
Voor deze blog heb ik een basis pasta recept gemaakt waarmee je eenvoudig kunt variëren. De wijzen waarop je de pasta snijdt bepaalt hoe je het kunt gebruiken. Wil je lasagne maken kun je de deeg in lange plakken snijden, voor tagliatelle snij dan de pasta in dikke stroken en voor bijvoorbeeld spaghetti snij je de plakken in dunne stroken.
Dit recept is eenvoudig te maken. Heb je geen pastamachine in huis rol dan de deegbal met een deegroller uit tot mooie deeg lappen.
Ingrediënten
- 200 gram pastabloem, Italiaanse 00 meel
- 2 eieren
- Olijfolie
- Snufje zout
Benodigdheden
- Pastamachine
- Mengkom
- Vork
- Schone theedoek of pasta droogrek
Stap 1
Klop de eieren los met de vork in de mengkom.

Stap 2
Voeg de bloem en het snufje zout toe aan het ei mengsel.
Stap 3
Kneed de bloem en het eimengsel door tot je een bal kunt vormen. Blijf het bloem niet goed plakken aan het eimengsel schenk een beetje olijfolie erbij.
Tip:
Als je kruiden wilt toevoegen voeg aan je pasta, kun je dat bij deze stap toevoegen. Wanneer je bloem en ei een mooi deegje is geworden.
Stap 4
Verdeel de deegbal over 6 kleine ballen. Draai de ballen een voor een door in de pastamachine aan de wals kant. Je kunt aan de wals kant de stand aanpassen, zo kun je zelf de dikte van de pasta bepalen.
Stap 5
Nu is het goed om te weten wat je wilt maken voor pasta. Wil je lasagne maken. snij dan met een mes de lap in de door jou gewenste lengte.
Wil je tagliatelle maken of spaghetti. Haal de lappendeeg dan door de juiste snijders.

Stap 6
Laat de pasta een kwartier drogen op een schone theedoek of pasta droogrek.
De pasta kook je in 3 minuten met een snufje zout af.
Tip ben je opzoek naar een superlekker pastasaus recept, klik dan hier.
