Pastasaus is ideaal om te maken en dan porties in te vriezen. Heb je een dag geen zin om te koken, hoef je alleen de pastasaus op te warmen en pasta te koken.
Mocht je een verjaardag hebben of een etentje geven waar veel viste komt is deze saus ook een grote hit. Het voordeel is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan.
Ingrediënten voor de balletjes
- 500 gram rundergehakt
- 2 pakjes LU crackers olijfolie& oregano
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ei
Ingrediënten tomatensaus
- 700 gram tomaten
- 15 steeltjes basilicum
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 groenten bouillonblokje
- Snufje peper
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Snijplank
- Snijmes
- Kookpan
- Staafmixer
- Mengkom
- Vergiet



Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2
Verkruimel de LU crackers tot kleine kruimels.
Stap 3
Meng in de mengkom het gehakt, de kruimels, kruiden, mosterd en het ei.
Stap 4
Draai van het gehakt 20 balletjes en leg deze in de ovenschaal.
Stap 5
Bak de gehaktballetjes af in de over op 180 graden, 20 minuten.
Stap 6
Kook in de pan ongeveer 1 liter water.
Stap 7
Snij kruisjes aan de bovenzijde van de tomaten en kook ze 5 minuten.
Stap 8
Spoel de tomaten met koud water af en trek de velletjes van de tomaten af. Verwijderde de kern van de tomaat en snij de tomaten in blokjes.
Stap 9
Snij de ui en knoflook fijn.
Stap 10
Fruit de ui en knoflook.
Stap 11
Voeg de tomaten en het bouillonblokje kook alles 10 minuten
Stap 12
Pureer de tomaten tot een gladde saus.
Stap 13
Snij de basilicum fijn en roer dit door de saus. Voeg de peper toe naar smaak.
Stap 14
Schep de balletjes door de tomatensaus.