Kabeljauwburger

Zelf ben ik weer aan het opbouwen met werken. Na 1.5 jaar revalidatie kan ik eindelijk zeggen dat het beter gaat. Ik ben nog niet de oude, maar ‘a little progress each days adds up to big results’. Daar hou ik me aan vast.

De bouw van ons huis begint ook eindelijk, maar daar zal ik later nog een andere blog over maken.

Door het druk is heb ik niet altijd zin om te koken. Mijn vriend kan ik niet blijer maken met een ritje richten een fastfood keten, maar daar word mijn weegschaal niet blij van. Vandaar deze gezondere variant, zo eten we makkelijk en comfortfood maar is de weegschaal niet teleur gesteld.

Dit recept is voor twee personen. Je kan bij dit recept friet en een salade toevoegen.

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwburgers
  • 2 keizerbroodjes
  • ¼ komkommer
  • 1 tomaat
  • 8 zilver uitjes/ Amsterdamse uitjes
  • 1 augurk
  • Truffelmayonaise
  • Roomboter

Overige benodigdheden

  • 2 tapasprikkers
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Snijmes

Stap 1

Verwarm de koekenpan en laat een klontje roomboter smelten.

Stap 2

Bak de kabeljauw burgers goud bruin aan beide zijde.

Stap 3

Snij de komkommer, tomaat, zilveruitjes en augurk in plakjes.

Stap 4

Snij de keizerbroodjes door de helft. Besmeer de onderzijde met de truffelmayonaise.

Stap 5

Spies aan de tapasprikkers een plakje komkommer, tomaat, half zilveruitje en een schijfje augurk.

Stap 6

Leg op het broodje de schijfjes tomaat, komkommer, zilveruitjes, augurk en de kabeljauwburger.

Stap 7

Prik de tapasprikker door het broodje. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *