Oranje Koningsdag paprika soep

Koningsdag staat weer voor de deur. Ik vind het een van de leukste feestdagen. Heel Nederland is samenhorig en iedereen hoort erbij. De straten kleuren langzaam oranje en de vlag wappert vrolijk aan de gevel.  

In de ochtend staan wij vroeg op om langs de vrijmarkt te gaan. Dan bezoeken wij er vaak twee en rond de middag zijn wij weer thuis om de aankopen te bewonderen.  

Natuurlijk wil je met koningsdag ook een echte koningsdaglunch. Het liefste een beetje een voedzame maaltijd en daar is deze soep ideaal voor.  

Het voordeel van deze soep is dat je de soep een dag van tevoren kunt maken en met koningsdag alleen nog hoeft op te warmen.  

Ingrediënten voor de soep 

  • 150 gram Cherry tomaten  
  • 100 gram Turkse yoghurt  
  • 10 gram peterselie  
  • 6 oranje punt paprika
  • 2 rode uien 
  • 2 blokjes groentebouillon 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 liter water 
  • Snufje peper 
  • Snufje zout 
  • Olijfolie 

Ingrediënten voor de bladerdeeg kroon 

  • 1 rol verse bladerdeeg  
  • 1 ei 

Benodigdheden 

  • Oven  
  • 2 Bakplaten 
  • 2 stuks Bakpapier 
  • Soeppan  
  • Snijplank  
  • Mes 
  • Staafmixer  
  • Kom 
  • Garde  
  • Bak kwast  
  • Kroon koekjes steekvorm  

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Stap 2 

Leg het bakpapier op de bakplaat. Was de tomaten en paprika. Snij de paprika en ui in reepjes. Ontvel de knoflook. Leg de tomaten, paprika, ui en knoflook op de bakplaat en besprenkel het met olijfolie en een snufje peper en zout. 

Stap 3  

Bak de groente 20 minuten op 200 graden af.  

Stap 4 

Los in de tussentijd de bouillonblokjes op in 1 liter water.  

Stap 5 

Leg het bakpapier op de andere bakplaat. Rol het bladerdeeg uit en steek de kroonvormpjes uit. Leg de vormpjes op de bakplaat. Klop een ei los en smeer het kroontje met de bakkwast in met ei. Bak de kroontjes de laatste 10 minuten met de groente mee.  

Stap 6 

Snij de peterselie fijn.  

Stap 7 

Voeg de geroosterde groente toe aan de pan en maak de soep glad met de staafmixer.  

Stap 8 

Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.  

Stap 8 

Serveer de soep met een kloddertje Turkse yoghurt en het kroontje bovenop de soep. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *