Proef de smaak van Noord-Afrika met deze heerlijke harissasoep. Een heerlijke soep die niet alleen snel te maken is, maar ook nog eens gezond is. Ideaal om tijdens drukke dagen ook iets gezonds op tafel te zetten.
Deze soep is goed voor 6 kopjes soep.
Ingrediënten
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 eetlepels harissa-pasta
- 2 rode paprika´s
- 2 tomaten
- 2 uien
- 2 knoflook
- 1 liter water
- 1 winterpeen
- 1 pot gegrilde paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 limoen

Benodigdheden
- soeppan
- snijplank
- mes
- rasp
- staafmixer

Stap 1
Snij de groenten in stukjes. Rasp de limoen

Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig. Voeg de tomatenpuree en limoenrasp toe en bak dit nog 1 minuut mee.

Stap 3
Voeg de wortelen,rode paprika en gerookte paprika toe en bak ze nog eens 5 minuten, of tot ze iets zachter worden.

Stap 4
Voeg de groenten, bouillonblokjes en water toe en kook de soep 20 minuten zachtjes door.

Stap 5
Voeg de harissa pasta toe en mix de soep glad. Voeg naar smaak peper en zout toe.
