Romige vegetarische bloemkool ovenschotel

Voor deze maandag heb ik een recept een makkelijke en voedzame vegetarische ovenschotel met bloemkool, perfect om de nieuwe week mee te beginnen. Dit gerecht is eenvoudig te maken, zit vol smaak en gezonde groenten. Het mooie is dat het niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de planeet. Dus doe je schort om en je oven aan.

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 125 gram sour cream
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  •  1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Oven
  • Snijplank
  • Mes
  • Dunschiller
  • Koekenpan
  • Pan
  • Ovenschaal
  • Vergiet

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes gedurende 5 minuten in kokend water. Giet de aardappels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Stap 3

Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, de prei in ringetjes en de bloemkool in stukken.

Stap 4

Verhit de olie in de pan en bak de groenten, vegetarisch gehakt en kruiden gedurende 8 minuten. Voeg de sour cream de laatste minuut toe.

Stap 5

Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de ovenschaal, leg daarbovenop de aardappelschijfjes en strooi er kaas overheen. Bak de ovenschotel op 180 graden gedurende 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *