Heerlijke en gezonde traybake met aspergebroccoli en zalm

Laat je verleiden door de eenvoud en snelheid van dit heerlijke zomerrecept! Deze Tray Bake met aspergebroccoli, venkel, aardappels en zalm met kruidenkorst brengt niet alleen de smaken van het seizoen samen, maar staat ook binnen no-time op tafel. Ontdek de kunst van snel en eenvoudig koken zonder concessies te doen aan smaak en voedzaamheid. Zet deze lichte en voedzame schotel op het menu en geniet van een makkelijke en gezonde maaltijd!

Ingrediënten

  • 580 gram  zalmmoot
  • 200 g aspergesbroccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 venkel, in plakjes
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Ingrediënten kruidenkorst

  • 10 takjes verse peterselie
  • 10 takjes verse dille
  • 2 eetlepels panko 
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Mes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 2

Schil de aardappels en snij deze in partjes. Snij de venkel in reepjes en verwijder de harde kern. Verwijder de kontjes van de aspergesbroccoili. 

Stap 3

Meng de aardappels, venkel, aspergesbroccoli, olijfolie, peper en zout en verdeel het gelijkmatig over de bakplaat.

Stap 4

Hak de kruiden voor de kruidenkorst fijn. Meng de kruiden met de overige ingrediënten. 

Stap 5

Leg de zalm op de groente en verdeel het mengsel van de kruidenkorst er overheen. 

Stap 6

Bak de traybake af 25 minuten op 200 graden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *