Stel je voor: een kom warme Minestrone, boordevol smaak en gezelligheid, mijn absolute favoriete maaltijd. Deze heerlijke soep is niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een slimme manier om restjes groenten nieuw leven in te blazen. Mijn liefde voor soep is grenzeloos, en Minestrone staat bovenaan mijn lijst. Het is niet alleen een ideale maaltijd, maar ook een duurzame manier om restjes groenten te benutten, wat ook nog eens vriendelijk is voor de portemonnee!
Ingrediënten
- 75 gram vlinderpasta
- 6 tomaten
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 stengels bleekselderij
- 1,5 liter water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik cannellinibonen
- 1 courgette
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 laurierblad
- snufje peper
- snufje zout

Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer
- Snijplank
- Dunschiller
- Mes

Stap 1
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak hierin de ui, knoflook en tomatenpuree tot de ui zacht is.
Stap 3
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en laat ze even sudderen tot ze zacht worden.Giet het water erbij en voeg de groentebouillon blokjes, oregano, basilicum, laurierblad, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen.
Stap 4
Bereid de overige groenten voor door ze schoon te maken en in stukjes te snijden. Laat de cannellini bonen uitlekken en spoel ze grondig af.

Stap 5
Verwijder het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie. Voeg de overige groenten en pasta toe aan de soep en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 6
Proef de soep en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
