De komende week is de weersvoorspelling winters. Niets is dan zo lekker om dan op te warmen met een lekker kopje soep.
Bloemkoolsoep met een vleugje kerrie is dit geval. Bloemkool is van zichzelf ook vrij romig en je kunt de smaak vrij makkelijk aanpassen. Bijvoorbeeld door er kerrie bij te voegen, zoals dit recept.
Daarnaast is deze soep Vegan en misschien wel het belangrijkste verspilling vrij en dus duurzaam. Alles van de bloemkool wordt namelijk verwerkt in dit heerlijke kopje soep.
Ingrediënten
- 750 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olie
- 2 preien
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 groente bouillonblokje
- ½ theelepel cayennepeper
- Snufje peper
- Snufje zout

Benodigdheden
- Soeppan
- Snijplank
- Mes
- Vergiet
- Staafmixer
Stap 1
Snij de bloemkool in stukjes. Haal de buitenste laag van de steel van de bloemkool weg en snij de rest van de bloemkool ook in stukjes. Was de bloemkool goed schoon.

Stap 2
Verhit de olie in de soeppan en bak hierin de bloemkool met de kerriepoeder. Bak de bloemkool 3 minuten.
Stap 3
Voeg het water, de sojasaus en het bouillonblokje toe aan de soeppan. Laat de soep voor 15 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 4
Voeg de kokosmelk en cayennepeper toe aan de soep en mix met de staafmixer de soep glad.

Stap 5
Snij de prei in dunne ringen. Was de preiringen toe aan de soep en laat de soep nog 8 minuten zachtjes doorkoken.


 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
			 
			 
			 
			