Geroosterde tomatensoep met Ballen

Soms is de balans in je leven ver te zoeken. Je moet alle ballen omhooghouden en dan is de verleiding groot om makkelijk te eten.  

Makkelijk even een frietje halen of een pizza in de oven schuiven. Super zonde als je net zo goed bezig bent met je voornemen om gezond te eten en misschien wat kilo’s te verliezen.  

Gelukkig zijn er vele maaltijden die eenvoudig te maken zijn, heel voedzaam en je in grotere porties kunt maken. Zoals deze heerlijke zoete tomatensoep. Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter en geven ze veel meer smaak af. Zo maak je eenvoudig een smaakvolle en voedzame soep.  

Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten  
  • 750 milliliter water 
  • 500 gram rundergehakt 
  • 100 gram ongekookte vlinderpasta  
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 uien  
  • 2 groente bouillonblokjes.  
  • 2 winterpenen 
  • 1 prei 
  • 1 eetlepel gehaktkruiden. 

Benodigdheden 

  • Oven  
  • Bakplaat 
  • Bakpapier 
  • Mes
  • Snijplank
  • Pan  
  • Staafmixer  

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 200 graden.  

Stap 2  

Was de tomaten en pel de knoflooktenen. Leg de tomaten en knoflook op de bakplaat. Besprenkel de tomaten en knoflook met olijfolie. Bak de alles 30 minuten.  

Stap 3  

Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan.  

Stap 4  

Voeg de tomaten en knoflook toe aan de pan. Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Wanneer de bouillonblokjes volledig zijn opgelost mix je de soep glad met de staafmixer.  

Stap 5 

Maak de winterpeen en prei schoon. Snij de winterpeen in kleine blokjes en de prei in kleine ringen. Voeg dit toe aan de soep.  

Stap 6 

Meng het gehakt met de gehaktkruiden en maak kleine balletjes. De balletjes kunnen rechtstreeks de pan in.  

Stap 7 

Voeg de vlinderpasta toe aan de soep.  

Stap 8 

Kook de soep nog 20 minuten door.  Proef de soep en breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *