Roze ruby chocolade botercrème

Botercrème of ook wel boterglazuur is wat vaak nodig zult hebben als je taarten bakt. Het is de basis om de taart af te werken.  Met botercrème kun je de taart vullen en decoreren.   

Dit recept is een met ruby chocolade en word daardoor frisser van smaak, dan normale chocolade. Ruby chocolade geeft de botercrème ook nog een toffe roze kleur.  

Ingrediënten 

  • 200 gram ongezouten roomboter  
  • 100 gram poedersuiker   
  • 25 gram ruby chocolade 
  • 1 zakje vanille suiker   

Benodigdheden   

  • Beslagkom 
  • Handmixer   
  • Silicone spatel  
  • Rvs kom  
  • Pan  
  • Water

Stap 1  

Mix alle de roomboter, poedersuiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel.  

Stap 2 

Smelt de ruby chocolade au bain-marie.  

Stap 3 

Spatel de chocolade door het luchtig mengsel en laat alles nog even opstijven in de koelkast. 

Stap 4  

Smeer het op de taart en je kunt de taart verder decoreren naar wens.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *