Mijn zwager is lactose intolerant end at is voor hem met verjaardagen niet leuk. Bijna alle taarten zijn niet lactosevrij. Het gevolg iedereen wat lekkers en hij heeft dan niets.
Dat moest anders kunnen dacht ik. Zelf wil ik alle recepten graag gezond maken, dus ook taart. Geen bak suiker, maar een verantwoordelijk puntje taart.
Deze taart is lactosevrij, glutenvrij, gezond en vegan. Een taart die eigenlijk geschikt is voor iedereen.
Tip voor dit recept heb je hazelnotenmeel nodig, je kan dit heel eenvoudig zelf maken. Wil je weten hoe, klik dan hier.
Dit recept is voor 8 puntjes taart.
Ingrediënten taartbodem
- 150 gram hazelnotenmeel
- 75 gram amandelmeel
- 60 gram kokosolie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- Snufje zout
Ingrediënten taart vulling
- 300 ml romige kokosmelk, minimaal 17% vet
- 125 gram 70% pure chocolade
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille extract
- Snufje zout
Garnering
- 40 gram geroosterde hazelnoten
Benodigdheden
- Koelkast
- Mengkom
- Steelpan
- Pan
- Keukenmachine
- Quiche vorm 35*11*2,5 cm



Taartbodem
Stap 1
Verwarm de kokosolie even kort in een steelpan. Voeg wanneer de kokosolie gesmolten is de ahornsiroop toe.
Stap 2
Voeg alle ingrediënten voor de taartbodem in de mengkom en meng alles goed door elkaar.
Stap 3
Leg het bakpapier in de quichevorm. Duw voorzichtig het deeg gelijkmatig over de quichevorm en ook de randen.
Stap 4
Zet de taartbodem voor 30 minuten in de koelkast.
Taartvulling
Stap 1
Verwarm de kokosmelk in een pan.
Stap 2
Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe in de pan. Meng alles glad met de staafmixer.
Stap 3
Laat de vulling 5 minuten in de pan afkoelen en schenk het daarna voorzichtig op de taartbodem.
Stap 4
Laat de taart minimaan 3 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Garnering
Stap 1
Mix 2/3 van de hazelnoten 2 minuten in de keukenmachine.
Stap 2
Verdeel de stukjes hazelnoten en hele hazelnoten over de taart.