Ik ben geboren in Gouda en het eten van kaas zit denk ik in mijn DNA. Mij kun je dan ook niet gelukkiger maken dan met en ziltig stukje kaas.
Vandaag liep ik in de plaatselijke buurt super en zag een pizza quattro fromaggi en dacht jammer dat er geen drie kazen quiches zijn. Ik pakte mijn mobiel en zag dat de enige quiche met drie kazen recepten waren met Franse kazen. Franse kaas is dus precies wat Philippe en ik niet lusten. Verder miste ik de groente, want met een moestuin moet je toch iets met je groente oogst doen.
Zo was er weer een nieuw recept geboren, wat ons betreft een blijvertje.
Ingrediënten
- 225 gram Halloumi
- 200 gram geraspte kaas
- 100 gram ricotta kaas
- 10 steeltjes bieslook
- 10 steeltjes peterselie
- 6 wortels
- 3 eieren
- 1 courgette
- 1 rol verse bladerdeeg
Benodigdheden
- Quiche vorm
- Bakbonen/ rijst of linzen.
- Oven
- Mengkom
- Garde
- Kaasschaaf of dunschiller





Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit over de Quiche vorm en snij het overtollige bladerdeeg eraf.
Stap 3
Leg de rijst/ bakbonen of linzen op de bodem van de quiche. Bak vervolgens de quiche af 12 minuten op 200 graden.
Stap 4
Schaaf met de kaasschaaf dunne lange stroken van de wortels en de courgette.
Stap 6
Snij de halloumi in blokjes.
Stap 7
Snij de kruiden fijn.
Stap 8
Meng met een garde de eieren, ricotta, geraspte kaas en kruiden tot glad mengsel. Voeg de halloumi toe en roer alles goed door.
Stap 10
Verwijder de bakbonen/ rijst of linzen uit de quiche.
Stap 11
Doe het kaasmengsel in de quiche vorm.
Stap 12
Rol de courgette en wortelplakjes op en verdeel deze over de quiche.
Stap 13
Bak de quiche af 25 minuten op 200 graden.