Een van mijn favoriete bijgerechten bij een rijsttafel zijn Telor Petis of ook wel hete eieren. Het is heel eenvoudig te maken en valt bijna bij iedereen in de smaak.
Doordat je de eieren kort frituurt nemen de eieren de smaak maken beter op.
Dit recept is voor 8 eieren.
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 8 eieren
- 4 cm gember
- 3 blaadjes kaffirlimoen blaadjes
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels garnalenpasta
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 uien
- 2 cm kurkumawortel
- 1 stengel citroengras
- 1 rode peper
- Zonnebloemolie
Benodigdheden
- Knoflookpers
- Vijzel
- Snijplank
- Mes
- Kookpan
- Wokpan
- Schuinspaan
- Bord
- Keukenpapier
Stap 1
Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat de eieren daarna schrikken en pel de eieren.

Stap 2
Pers de knoflook. Snij de uien, kurkumawortel, rode peper en gember fijn. Maal alles in de vijzel fijn zodat je een boemboe krijgt.
Tip; wil je de hete eieren iets minder heet, verwijder de zaadlijster van de rode peper.
Stap 3
Verhit een laagje zonnebloemolie in de wokpan. Bak de eieren een voor een. Bak het ei zodat het ei rond om goudbruin wordt. Laat het ei uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier. Het haal dit bij alle eieren.

Stap 4
Verhit een klein scheutje zonnebloem olie in de pan en bak de boemboe, de kaffirlimoenbladeren en het citroengras ongeveer 10 minuten.
Stap 5
Voeg de kokosmelk, garnalen pasta en ketjap manis toe aan de wokpan en roer alles goed door. Voeg de eieren toe aan de saus en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen.