Droominrichting bestaat alweer drie jaar, en dat vraagt om een speciale viering! Wat is een betere manier om dit jubileum te vieren dan met een heerlijke zelfgemaakte taart? Ik heb een verrukkelijk recept voor je: een biscuittaart met frambozen bavarois en toefjes roze botercrème.
Deze taart is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een heerlijke traktatie voor de smaakpapillen. Geniet van het feest en van deze heerlijke creatie! Op naar nog veel meer jaren van droominrichting.
Ingrediënten
Voor de biscuit
- 4 eieren
- 125 gram suiker
- 125 gram bloem
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de frambozen bavarois
- 300 gram frambozen
- 100 gram kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 3 gelatineblaadjes
Voor de roze botercrème
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 200 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Een paar druppels roze voedingskleurstof
Eventueel voor de decoratie
- Chocolade parel
- Macarons
- Taart kaars

Benodigdheden
- Springvorm ø 20 cm
- Bakpapier
- Zeef
- Steelpan
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Kartel spuitmond
- Taartzaag
- Glaceermes

De biscuit deeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en vet de randen van de bakvorm in.
Stap 3
Klop de eieren en suiker samen in een kom tot het mengsel licht en luchtig is, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Voeg de bloem en het vanille-extract toe aan het eimengsel en meng het goed door. Giet het beslag in de bakvorm
Stap 5
Bak het biscuit deeg af op 180 graden, 20 minuten.
De frambozen bavarois vulling
Stap 1
Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2
Pureer de frambozen en suiker in een keukenmachine. Druk de puree door een zeef om de pitjes te verwijderen.
Stap 3
Verwarm de frambozenpuree in een pan op laag vuur. Haal van het vuur zodra het begint te borrelen.
Stap 4
Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en roer ze door de warme frambozenpuree tot ze volledig zijn opgelost.Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 5
Klop de slagroom stijf en roer deze voorzichtig door de frambozenpuree.
Stap 6
Laat de bavarois minimaal een uur in de koelkast opstijven.

De roze botercreme
Stap 1
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop de boter in een kom tot deze licht en luchtig is, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Stap 2
Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
Stap 3
Voeg enkele druppels roze voedingskleurstof toe voor een mooie kleur.
Stap 4
Doe de botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Het samenstellen van de taart

Stap 1
Haal de taart uit vorm en zaag met de taartzaag de taart twee maal door.
Stap 2
Pak de bavarois uit de koelkast. Bestrijk de laatjes taart met het glaceermes met een laagje bavarois.
Stap 3
Stapel de laagjes taart op elkaar en bestrijk de boven en buitenzijde van de taart met het glaceermes met een laagje bavarois.
Stap 4
Spuit toefjes roze botercrème op de bovenkant van de taart.
Stap 5
Decoreer de taart met de macarons en chocolade parel en zet indien gewenst een taartkaars in het midden van de taart.

