De feestelijke sfeer van Sinterklaas brengt niet alleen verwachtingsvolle kinderharten, maar ook heerlijke culinaire tradities met zich mee. Een van de meest geliefde lekkernijen tijdens deze tijd van het jaar is de hartige banketletter. Deze smakelijke traktatie, met zijn knapperige korst en verrukkelijke vulling, is een ware traktatie voor jong en oud. In deze blog nemen ik je mee op een culinaire reis om je te laten zien hoe je zelf een perfecte hartige banketletter kunt maken voor Sinterklaas.
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 30 gram panko
- 5 stengels peterselie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 theelepel gehaktkruiden
- 1 rol verse bladerdeeg
- 1 ei

Benodigdheden
- Oven
- Snijplank
- Mes
- Garde
- Bakpapier
- Vork
- Bakkwast
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Snij de peterselie fijn.

Stap 3
Kluts het ei.

Stap 5
Meng het gehakt, ⅔ van het geklutste ei, de panko, mosterd, peterselie en gehakte kruiden door elkaar.

Stap 6
Rol de bladerdeeg uit en verdeel het gehakt in de lengte over de rol. Zorg dat je 3 cm van de rand leeg houdt. Rol de rol op en druk de zijkanten dicht met de vork.

Stap 7
Leg het bakpapier op de bakplaat. Vorm de letter-s van de rol. Bestrijk de letter-s met het geklutste ei en bestrooi dit met de sesamzaad.

Stap 8
Bak de letter 30 minuten op 200 graden af. Laat na het bakken de letter goed afkoelen voor je deze aansnijdt.
