Kerst is het seizoen van gezelligheid en lekker eten, en wat is er beter dan een verfijnd, maar toch eenvoudig voorgerecht om met je kerstmaaltijd te beginnen? Een goed en eenvoudig voorgerecht is een twist op de iconische Caprese salade. Namelijk door een romige avocado toe te voegen. Een smaakvol voorgerecht zal zeker bij jouw gasten in de smaak vallen en de toon zal zetten voor een heerlijke kerst.
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 150 gram mini mozzarella
- 60 ml Balsamico azijn
- 40 ml Extra vierge olijfolie
- 20 gram verse basilicumblaadjes
- 2 rijpe avocado’s
- 2 grote rijpe tomaten
- Snufje peper
- Snufje zout

Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
Stap 1
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil.
Stap 2
Snij de tomaat in 4 delen en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaat vervolgens in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de mengschaal.
Stap 3
Halveer de bolletjes mozzarella en voeg ook deze toe aan de mengschaal.
Stap 4
Scheur het basilicum in stukjes. Voeg het basilicum, olijfolie, snufje peper en snufje zout toe aan de mengschaal en meng dit goed door.

Stap 5
Vul de avocado’s met het mengsel uit de mengschaal en besprenkel de bovenzijde met het balsamicoazijn.
