Heerlijke bruine bonensoep met rookworst


Stap binnen in de warme wereld van comfortfood met deze heerlijke bruine bonen soep. Een ware troost tijdens koude winterdagen of een hartverwarmend herstel na uitbundige carnavalsfestiviteiten. Deze winterse, stevige maaltijdsoep is een van mijn persoonlijke favorieten. Hoewel traditioneel beschouwd als een wintergerecht, kun je me er zelfs midden in de zomer voor wakker maken. De rijke smaken en voedzame ingrediënten maken deze bruine bonen soep tot een tijdloze traktatie voor elk seizoen.

Deze soep is geschikt voor 3 kopjes soep.

Ingrediënt

  • 1 blikje bruine bonen
  • ¼ knolselderij
  • 1 ui
  • 1 rookworst
  • 1 winterwortel
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 rode peper
  • 1 Bouillonblokje
  • 700 ml water

Benodigdheden 

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Kookwekker
  • Vergiet

Stap 1

Spoel je bruine bonen goed af. Om de bruine bonen in blik lang goed te houden voegen ze namelijk allemaal conserveermiddelen toe.

Stap 2

Snij alle groente en rode peper fijn. Mocht je jouw soep niet zo pittig willen hebben verwijder dan de zaadlijster uit de peper.

Stap 3

Smelt wat boter in de pan en fruit hierin het uitje.

Stap 4

Voeg alle fijn gesneden groente, ¾ van de bruine bonen, het bouillonblokje en 700 ml water toe in de pan.

Stap 5

Laat je soep 30 minuten pruttelen. Mix na 30 minuten kort de soep.

Stap 6

Snij de rookworst in plakjes.

Stap 7

Voeg de rookworst plakjes en de laatste bruinen bonen toe. Laat dit alles nog 20 minuten mee koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *