Pompoen ken ik vooral als ingrediënt voor hartige gerechten, zoals bijvoorbeeld pompoensoep.
Dat en pompoen veelzijdiger is wist ik wel in Amerika maken ze de prachtigste pompoentaarten ermee.
Al een tijdje ben ik bezig om mijn lifestyle aan te passen. Geen ongezonde producten meer, maar volwaardige producten. Voedingsstoffen die mijn lichaam voeden in plaats van alleen te vullen.
Eerlijk moet ik wel bekennen dat het wel eens lastig is dat iedereen om mij heen wel nog ongezond eet. De meest lekkere taartjes worden nog steeds onder mijn neus gegeten, maar ik heb een doel. Namelijk 25 kilo af te vallen voor onze kinderwens. Dat is mijn belangrijkste doel en hou dat doel voor ogen als ik weer iets lekkers afwijs.
Gelukkig heb ik nu weer een heel lekker en gezond recept, namelijk pompoencake.
Omdat het oog ook wat wil ben ik de verzameling van Nordic Ware bakvormen van mijn schoonmoeder ingedoken. Ik mocht een hele mooie bakvorm lenen, daarvoor bedankt Saskia.
Ik snap dat niet iedereen mijn schoonmoeder als schoonmoeder heeft en ik moet eerlijk zeggen jullie missen een hele leuke. Niet getreurd want dit gerecht kun je ook maken in een normale cakeblik.
Ingrediënten
- 250 gram boekweitmeel
- 400 gram pompoen
- 120 gram pecannoten
- 75 gram kwark
- 75 gram roomkaas
- 30 gram agave siroop
- 8 gram bakpoeder
- 4 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel honing
- 1 banaan
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel vanille aroma
Benodigdheden
- Cakeblik
- Oven
- Keukenmachine
- Pan
- Vergiet
- Mengkom
- Handmixer
- Bakspray



Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stap 2
Snij de pompoen in blokjes en kook de blokjes 10 minuten in ruim kokend water. Laat de pompoen blokjes hierna afkoelen tot ze lauw zijn.
Stap 3
Hak 100 gram van de pecannoten grof en leg deze apart. Maal de pompoenblokjes en banaan fijn in de keukenmachine tot je een glad mengsel krijgt.
Stap 4
Doe de eieren, boekweitmeel, agave siroop, bakpoeder, kaneel, pecannoten,koekkruiden, vanille aroma en het bananen/ pompoenmengsel in de mengkom en klop het tot een glad beslag.
Stap 5
Spray het bakblik in met de bakspray en schenk het beslag in het bakblik. Bak de pompoencake af op 180 graden, 45 minuten.
Stap 6
Maak de mengkom, handmixer en keukenmachine schoon.
Stap 7
Meng de kwark, roomkaas en honing door elkaar. Hak een de pecannoten grof.
Stap 8
Laat de pompoencake 10 minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm. Bestrijk de bovenkant van de cake met het kwark mengsel en bestrooi dit met de pecannoten.
Stap 9
Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast, zodat de topping kan opstijven.
