O dennenboom, o dennenboom wat smaken deze meringue kerstboom lolly’s wonderschoon. Bij ons klinkt het al een tijdje kerst muziek uit de speakers.
Ik hou van de kerst, de bomen op tuigen, de lichtjes gezellig aan, binnen het knus maken en vooral niet te vergeten het lekkere eten.
Dit jaar ben ik dan wel met het voornemen begonnen om af te vallen en het is ook gelukt, maar soms smokkel ik voor iets heel lekkers of speciale momenten.
Deze super leuke kerstboom meringues zijn leuk om te maken met bijvoorbeeld kindjes, maar ook leuk om te geven in plaats van de kerstkaart.
Dit recept is voor 20 kerstbomen.
Ingrediënten
- 90 gram eiwit of twee eieren.
- 90 gram fijne kristal suiker
- 90 gram poeder suiker
- 2 eetlepels sprinkels
- 1 citroen
- Snufje zout
- Kleurstof blauw en geel of groen
Benodigdheden
- Oven
- 2 bakplaten
- 2 bakpapiertjes
- 20 lolly stokjes
- Mengkom
- Handmixer
- Spuitzak




Stap 1
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Stap 2
Snij de citroen door de helft en maak de mengkom vetvrij.
Stap 3
Splits de eieren en houdt het eiwit over. Gebruik je kant en klaar eiwit, sla dan deze stap over.
Stap 4
Klop het eiwit half stijf.
Stap 5
Schep lepel voor lepel de suiker en poedersuiker toe aan het eiwit mengsel, blijf ondertussen doorkloppen.
Stap 6
Wanneer het eiwit glanst kun je de kleurstof toevoegen. Voeg de kleurstof druppel voor druppel toe, tot het eiwit voor jou de juiste kleur heeft. Gebruik je gele en blauwe kleurstof hou dan de verdeling 2 druppels geel en 1 druppel blauw aan, tot je de door jouw gewenste kleur bereikt.
Stap 7
Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Stap 8
Schep het eiwit mengsel in de spuitzak en spuit de kerstbomen op. Begin met de onderste rand en werk zo naar de bovenkant toe.
Stap 9
Versier de kerstbomen met de sprinkels.
Stap 10
Bak de kerstbomen 2 uur op 100 graden af.
Stap 11
Steek na 2 uur de lollystokjes voorzichtig in de kerstbomen en laat de kerstbomen nog 15 minuten afkoelen in de oven.
Tip: Gaan de lolly stokjes moeizaam erin, prik dan het gaatje voor met een saté prikker.