Verwen je smaakpapillen met een perfecte balans tussen romige pompoenvulling en knapperige korst met deze heerlijke pompoen quiche . Of je nu een keukenexpert bent of een enthousiaste beginner, deze pompoen quiche biedt een heerlijke manier om je culinaire vaardigheden te ontwikkelen.
Dit recept is voor 6- 8 personen
Ingrediënt
- 300 gram pompoen
- 200 gram vegetarische gehakt
- 125 gram crème fraîche
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 8 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 1 prei
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel peterselie
- boter
- Snufje zout
- Snufje peper
Je kan als je wel vlees wilt eten moet je het vegetarisch gehakt vervangen voor 250 gram magere rundergehakt.
Benodigdheden
- Koekenpan
- Springvorm springvorm met een doorsnede van 24 cm
- Scherp mes
- Snijplank
- Bakpapier
- Oven
- Kom
- Garde
- vork





Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik verwarm de oven warmer voor dan de afbak temperatuur. Wanneer je straks de quiche in de oven schuift verlies je door het openen van de deur namelijk warmte.
Stap 2
Snij de pompoen in kleine stukjes. Snij de prei in dunne reepjes.
Stap 3
Pak de koekenpan en smelt de boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg het gehakt toe in de pan en bak het bruin.
Stap 4
Bak 5 minuten de reepjes prei en stukjes pompoen mee.
Stap 5
Kruid het gehakt, prei en pompoen mengsel met nootmuskaat, snufje peper en een snufje zout.
Stap 6
Pak de kom en de garde erbij. Doe de crème fraîche, eieren, peterselie, Parmezaanse kaas en bieslook in de kom en meng dit.
Stap 7
Pak de springvorm. Plaatst het bakpapier in de springvorm. Bekleed de springvorm met de bladerdeeg plakjes en duw deze zachtjes aan. Prik met de vork gaatjes in de bodem.
Stap 8
Schep het mengsel met gehakt, prei en pompoen in de springvorm.
Stap 9
Schep de crème fraîche mengsel over het pompoen mengsel en zorg dat alles goed bedekt is.
Stap 10
Plaats de springvorm in de oven en bak de quiche af op 200 graden, 45 minuten.