De heerlijke zilte smaak van de lamsoor is perfect om de laatste zonnige zomerse dagen nog te vieren.
De zilte lamsoor heeft een tegenhanger nodig en daar is het zure van de cherry tomaten perfect voor.
Quiche is wat mij betreft een perfecte maaltijd. Je kan het van tevoren maken en is ideaal voor drukke dagen.
Ingrediënten
- Verse Quiche vorm
- 200 gram lamsoor
- 150 gram hüttenkäse
- 50 gram geraspte kaas
- 12 cherry tomaten
- 4 eieren
- 1 eetlepel halfvolle melk
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ½ theelepel cayennepeper
Benodigdheden
- Quichevorm
- Snijplank
- Mes
- Wokpan
- Knoflookpers
- Oven
- Vork
- Mengkom
- Garde



Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 gram.
Stap 2
Snij de ui in kleine stukjes.
Stap 3
Verwarm de olie in de wokpan.
Stap 4
Fruit de ui.
Stap 5
Pers de knoflook uit in de wokpan.
Stap 6
Wok de lamsoor voor 5 minuten mee.
Stap 7
Rol de verse quiche deeg uit in de springvorm en prik met de vork gaatjes in de bodem.
Stap 8
Verdeel de lamsoor in de springvorm.
Stap 9
Klop de hüttenkäse, eieren, cayennepeper en melk in de mengkom.
Stap 10
Schenk het hüttenkäse mengsel over de lamsoor.
Stap 11
Strooi de geraspte kaas over de quiche.
Stap 12
Snij de cherry tomaten door de helft en verdeel de tomaten over de quiche.
Stap 13
Bak de quiche af 40 minuten op 180 graden.