De basis van je sensorisch spel bepaalt de sfeer. Kies je voor bonen of ga je voor gekleurde rijst? Voel de rijst tussen je vingers, prikkel je zintuigen met textuur en visuele kleuren. Zo creëert blauwe rijst een waterthema, groen brengt een grasveld tot leven, en meerkleurige rijst zorgt voor feestelijke vibes. Maar waarom stoppen bij zicht en tast?Toch wilde ik nog een extra dimensie creëren, door middel van geur. In deze blog leg ik dan ook uit hoe je zelf gekleurd rijst met de geur van rozen kunt maken.
Benodigdheden
- 200 gram witte rijst
- 75 ml rozenwater
- 1 eetlepel natuurazijn
- Levensmiddelen kleurstof
- Kom
- Lepel
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 °C.

Stap 2
Meng de kleurstof door de rijst tot je de gewenste kleur bereikt. Roer vervolgens het rozenwater door de rijst.

Stap 3
Bedek de bakplaat met bakpapier. Spreid de rijst gelijkmatig uit over de bakplaat en bak deze gedurende 10 minuten op 200 °C. Roer de rijst na 5 minuten even om.