Onweerstaanbare bananencake tartin

Vandaag vieren we de verjaardag van mijn schoonmoeder, Saskia, een getalenteerde bakster die momenteel in Frankrijk van een welverdiende wintersportvakantie geniet. Hoewel ze ver weg is, wilden we haar speciale dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Ter ere van Saskia heb ik een heerlijke bananencake Tartin bereid, een cake doordrenkt met de zoete smaak van bananen en bedekt met een verrukkelijke karameltopping. De bananencake Tartin wordt omgekeerd geserveerd, waardoor de cake doet denken aan een creatie uit een Franse patisserie.

Ingrediënten

  • 150 g amandelmeel
  • 150 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Springvorm ø 20 cm
  • Keukenmachine
  • Bakspray 
  • Oven
  • Bord
  • Vork
  • Mengkom
  • Pan
  • Satéprikker

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2

Vet een cakevorm in met de bakspray.

Stap 3

Snij 1 banaan in plakje en prak de rest.

Stap 4 

Strooi de bruine basterdsuiker over de bodem van de ingevette cakevorm en verdeel hierover plakjes banaan.

Stap 5

Meng je het amandelmeel, bloem, bakpoeder en een snufje zout.

Stap 6

Smelt de boter in de pan.

Stap 7

Klop de gesmolten boter en suiker tot een luchtig mengsel in de keukenmachine. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elk ei. Voeg dan de geprakte bananen en vanille-extract toe en meng goed.Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed is gecombineerd.

Stap 8

Giet het beslag voorzichtig over de banaan en bruine basterdsuiker in de cakevorm.

Stap 9

Bak de cake af op 180 °C gedurende 60 minuten. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en keer hem vervolgens om op een serveerschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *