Herfst cupcake met een hazelnoottwist

Als de herfst zijn intrede doet, veranderen de kleuren om ons heen in warme tinten en begint de lucht frisser aan te voelen. Wat is er nu beter dan deze prachtige tijd van het jaar te omarmen met zelfgemaakte herfst cupcakes die de smaken van het seizoen omhelzen? In deze blog deel ik een heerlijk recept voor cupcakes met hazelnoten twist. Deze cupcakes zijn de perfecte traktatie om jezelf en je dierbaren te verwennen tijdens de herfst.

Dit recept is voor 12 cupcakes

Ingrediënten cupcakes

  • 125 gram ongezouten roomboter 
  • 125 gram suiker
  • 125 gram hazelnotenmeel
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel hazelnotenextract

Ingrediënten botercrème

  • 300 gram poedersuiker
  • 150 gram ongezouten botercreme
  • 2 eetlepels Nutella
  • 1 theelepel hazelnotenextract

Ingrediënten topping

Benodigdheden

  • 12 Cupcake vormpjes
  • Oven
  • Muffin Bakvorm
  • Spuitzak
  • Spuitmond
  • Keukenmachine
  • Spatel

Bereiding cupcakes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats cupcakevormpjes in een muffinbakplaat.

Stap 2

Klop de boter en suiker tot het mengsel licht en luchtig is.

Stap 3

Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je elk ei goed opneemt voordat je het volgende toevoegt.

Stap 4

Meng het hazelnotenextract en hazelnotenmeel door het beslag.

Stap 5

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag en meng het voorzichtig in met een spatel tot alles goed is gemengd.

Stap 6

Voeg de melk toe en meng tot het beslag glad is.

Stap 7

Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes. Vul elk vormpje tot ongeveer twee derde vol.

Stap 8

Bak de cupcakes af 18 minuten op 18 graden.

Bereiding botercrème

Stap 1

Klop de zachte boter in een kom tot deze lichter van kleur wordt en romig is.

Stap 2

Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en klop tot het mengsel glad en luchtig is.

Stap 3 

Voeg de Nutella en het hazelnotenextract toe en klop nogmaals om het goed te mengen.

Versier de Cupcakes

Stap 1

Gebruik een spuitzak om de hazelnoot-Nutella botercrème bovenop de afgekoelde cupcakes te spuiten.

Stap 2

Plaats op elke cupcake een chocolade eikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *