Het is eindelijk weer weekend. Tijd om weer iets lekkers te bakken voor bij de thee.
Al een tijdje ligt on onze kast een prachtige tulband vorm een feestje om te zien. Dat is niet zo gek tijdens feestdagen verschijnt er vaak een tulband cakevorm. Of het nu Pasen is of kerst de tulbandvorm kan altijd tijd en is ook tijdloos.
Voor dit weekend maak ik een basis tulband cake met minder suiker. Voor feestdagen kun je dit recept aanpassen naar de feestdagen die je wilt gaan vieren.
Tip: weeg je eieren af voor dit recept. Eieren kunnen qua gewicht veel schelen. Mochten jouw eieren iets te licht zijn, voeg dan water toe tot je op het juiste gewicht bent.
Ingrediënten
- 300 gram roomboter op kamer temperatuur
- 300 gram bloem
- 200 gram suiker
- 6 grote eieren, 300 gram
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 1 citroen
- Zout

Benodigdheden
- Oven
- Tulbandvorm
- Bakspray
- Rasp
- Mengkom
- Keukenweegschaal
- Zeef
- Handmixer

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2
Doe de roomboter in de mengkom en klop de boter los. Voeg langzaam de suiker toe en klop het luchtig.
Stap 3
Raspt de citroen en voeg 1 theelepel van de citroenrasp aan de mix in de mengkom. Voeg de vanille extract toe en mix alles goed door elkaar.
Stap 4
Voeg de eieren een voor een toe aan de mix. Mix met de handmixer alles goed door elkaar. Als het ei volling is opgenomen voeg dan de volgende toe. Herhaal dit tot alle eieren in de mix zijn toegevoegd.
Stap 5
Meng de bakpoeder, bloem en een snufje zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel toe aan het mengsel in de beslagkom. Mix alles nogmaals door elkaar tot het bloemmengsel goed is opgenomen.

Stap 6
Spray de tulbandvorm in met bakspray.
Stap 7
Bak de tulband af 80 minuten op 150 graden.
Stap 8
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de tulbandvorm.
Stap 9
Stoort voorzichtig de cake uit de vorm.

