Franse pudding taart, Flan

Helaas pakken wij dit jaar niet de camper om richting het zonnige Frankrijk te rijden.  

Als je in Frankrijk rijdt lijk alles beter, de mooie oude huizen, de vriendelijke mensen, de antiquairs en vooral de bakkers. De Franse staan bekent om de stokbroden, macarons, eclairs en al het andere lekkers. Philippe wil als wij de grens overstekken het liefste een taart, Flan.  

Om een beetje Frankrijk in Nederland te halen, ben ik zelf de keuken weer ingedoken.  

Ingrediënten 

  • 200 gram basterdsuiker 
  • 120 gram bloem 
  • 3 eieren  
  • 1 rol verse bladerdeeg 
  • 1 liter volle melk 
  • 1 eetlepel vanille extract.  

Benodigdheden 

  • Quiche vorm  
  • Vork 
  • Steelpan  
  • Garde
  • Mengkom  

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Stap 2 

Splits 1 ei en bewaar het eigeel.  

Stap 3  

Meng in de mengkom het eigeel, de eieren, suiker, bloem, 250 ml melk en vanille extract.  

Stap 4 

Breng 750 ml melk aan de kook en laat de pan op laagvuur staan. 

Stap 5 

Doe het mengsel voorzichtig door de gekookte melk en klop dit met de garde door elkaar. Blijf kloppen tot het een mengel pudding dikte is.  

Stap 6 

Rol de bladerdeeg rol uit over de quiche vorm en prik met de vork gaatjes in de bodem. 

Stap 7 

Schenk de pudding in de quiche vorm.  

Stap 8 

Bak de flan af op 200 graden, 40 minuten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *