De oven had de geest gegeven en wij zaten in dubio. Wachten tot ons nieuwe huis af was, of toch een nieuwe oven kopen. Voor de website kon ik niet zoveel meer maken en miste het bakken ook.
Toen mijn schoonmoeder heeft mij verrast met een supermooie nieuwe bakvorm, hebben wij de knoop doorgehakt. Philippe bestelde de oven en ik zou de oven ophalen, dat had ik geweten. De oven paste maar net in de auto, maar eenmaal thuis was ik super blij met onze nieuwe aanwinst.
De bakvorm was inspiratie voor deze heerlijke citroen maanzaad cake op basis van kwark. Heerlijk fris en luchtig, met minder calorieën. Kunnen wij eindelijk weer smullen zonder dat wij extra rondjes ervoor moeten lopen.
Ingrediënten
- 175 gram Optimel citroen Kwark
- 150 gram Speltbloem
- 50 gram speltmeel
- 8 eetlepels honing
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 banaan
- 1 biologische citroen
- bakspray
Benodigdheden
- Oven
- Handmixer
- Cakeblik
- Beslagkom
- Glas
- Bord
- Vork




Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Mix de eieren, kokosolie en kwark tot een luchtig beslag.
Stap 3
Rasp de citroen en pers de helft van de citroen uit in een glas.
Stap 4
Prak de banaan.
Stap 5
Voeg de bloem, meel, honing, banaan, maanzaad en citroen rasp door het beslag.
Stap 6
Spray het bakblik in met de bakspray.
Stap 7
Schenk het beslag in het bakblik.
Stap 8
Bak de cake af op 180 graden, 60 minuten.