Ik hou van bananenbrood en bedenk telkens nieuwe variaties. Zo ook deze variant met framboos. Dit bananenbrood is niet alleen een feestje om te zien, maar ook nog eens heel gezond. Door de frambozen hoeft er heel weinig honing is en is het bananenbrood heel zoet.
Frambozen zijn niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond. De frambozen zit vol antioxidanten, ondersteunt het hart en bloedvaten, maar vooral zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat laatste zorgt ervoor dat je minder trek hebt in ongezonde dingen.
Ik zou zeggen snel bakken en verantwoord genieten.
Ingrediënten
- 3 bananen
- 3 eieren
- 200 gram bloem
- 60 gram pure chocolade
- 3 theelepels honing
- 1 citroen
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
- 1 bakje frambozen
- ½ theelepel baking soda
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Cakeblik
- Oven
- Bakpapier
- Handmixer
- Beslagkom

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Hak de pure chocolade fijn in de keukenmachine
Stap 3
Pureer de bananen glad.
Stap 4
Doe de gladden banaan, eieren en bloem in de beslagkom en mix het door elkaar met de handmixer.
Stap 5
Raspt de citroen.
Stap 6
Doe de baking soda, citroenrasp, honing en vanille extract in de beslag kom en meng het nogmaals.
Stap 7
Roer de stukjes chocolade en de frambozen door het beslag.
Stap 8
Leg het bakpapier in je cakeblik en giet het beslag erin.
Stap 9
Bak het bananenbrood af op 180 graden, 40 minuten.
