Bananenbrood met minder suiker

Januari is begonnen en half Nederland is weer op dieet. Natuurlijk wil je het volhouden, maar overal kom je in de verleiding om toch wat lekkers te eten.

Bananenbrood is normaal niet echt gezond en zit bomvol suiker. Dit recept is wel gezonder dan ‘normale’ bananenbrood. De smaak is heerlijk en je mist de suiker niet.

Gun jezelf af en toe een verantwoord tussendoortje en zou hou jij een gezonden leefstijl vol.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 120 gram pure chocolade
  • 25 gram cocao poeder
  • 6 theelepels honing
  • 1 citroen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel baking soda

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Cake blik
  • Oven
  • Bakpapier
  • Handmixer
  • Beslagkom

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Hak de pure chocolade fijn in de keukenmachine

Stap 3

Pureer de bananen glad.

Stap 4

Doe de gepureerde banaan, eieren en bloem in de beslagkom en mix het door elkaar met de handmixer.

Stap 5

Raspt de citroen.

Tip je kan de citroen goed in schijfjes snijden en invriezen. Doe ze in je water en je water heeft een lekkere frisse smaak.

Stap 6

Doe de baking soda, cocoa poeder, citroen rasp, honing en vanille extract in de beslag kom en meng het nogmaals.

Stap 7

Roer de stukjes chocolade door het beslag.

Stap 8

Leg het bakpapier in je cake blik en giet het beslag erin.

Stap 9

Bak het bananenbrood af op 180 graden, 40 minuten.

Eén gedachte over “Bananenbrood met minder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *