Gezonde bananenbrood met witte chocolade en appelmoes

Vandaag deel ik weer een heel lekker en ook gezonde recept voor bananenbrood. Ik hou ervan om te experimenteren met ingrediënten die ik in huis heb, en vandaag ben ik geslaagd met wat ik kon vinden. Met overrijpe bananen en een pot huisgemaakte appelmoes die al een tijdje in de kast stond te wachten, was ik geïnspireerd om een nieuw bananenbroodrecept te creëren. En laten we eerlijk zijn, als chocoladeliefhebber heb ik altijd wat chocoladedruppels bij de hand, dus die konden niet ontbreken. Het resultaat? Een heerlijk en gezonder bananenbrood dat perfect is als tussendoortje of als zoete traktatie voor elk moment van de dag. Dus pak je bakspullen erbij en laten we aan de slag gaan met dit smakelijke recept!

Heb je geen chocolade druppels, hak dan 85 gram witte chocolade in stukjes. 

Ingrediënten

  • 180 gram volkorenmeel
  • 120 gram appelmoes
  • 85 gram honing
  • 85 witte chocolade druppels 
  • 60 ml plantaardige olie
  • 3 bananen  
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakingsoda
  • snufje zout 

Benodigdheden

  • Keukenmachine  
  • Cakeblik  
  • Oven   
  • Bakspray
  • Vork

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Spray het cakeblik in met bakspray.

Stap 2

Prak de bananen. Voeg de geprakte bananen, appelmoes, honing, plantaardige olie, eieren en vanille-extract toe aan de keukenmachine en meng tot alles goed gecombineerd is. Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe aan het bananen mengsel. Meng alles goed door tot een glad beslag. Voeg als laatste de witte chocolade toe en meng dit door het beslag. 

Stap 3

Giet het beslag in het cakeblik. Bak het bananenbrood 60 minuten af op 175°C.

Stap 4

Laat het bananenbrood een beetje afkoelen in de bakvorm voordat je het uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *